האם אתופן מסוכן

האם אתופן מסוכן

האם אתופן מסוכן? התשובה היא כן. בחיפוש אחר הקלה יעילה בכאב, אנשים רבים פונים לתרופות ללא מרשם ולתרופות מרשם. אתופן היא תרופה נוגדת דלקת לא סטרואידית (NSAID) המציעה הקלה במצבי דלקת וכאב. בעוד שאתופן יעיל בהפחתת הכאב ובשיפור יכולת התנועה, הוא מגיע עם תופעות לוואי שליליות פוטנציאליות. במאמר הנוכחי "האם אתופן מסוכן" נעמיק בנבכי התרופה:

  • נחשוף את יעילותה ואת תופעות הלוואי השכיחות והפחות מוכרות.
  • נחקור אפיק חלופי לשיכוך כאבים: טיפול כירופרקטי.

לכירופרקטיקה יש גישה הוליסטית המטפלת בסיבות השורש לכאב. הטיפול מתבצע באמצעות טכניקות ידניות, אמצעי עזר ופעילות גופנית מותאמת. טיפול כירופרקטי עשוי להיות ההימור הטוב ביותר עבור אלה המחפשים נתיב בטוח ובר קיימא לבריאות.

האם אתופן מסוכן – רקע

אחת הבעיות השכיחות ביותר שטורדות את איכות חיי האדם היא כאב. האופי הסובייקטיבי של הכאב וחוסר הסכמה על אבחנות ומצבים ספציפיים‏ יוצרים קשיים במציאת השכיחות המדויקת. באחד המחקרים העדכניים בנושא חוקרים העריכו את השכיחות של כאב לא מוגדר בקרב מבוגרים בגילאי 25+ שנים ב-52 מדינות. השכיחות הכוללת המשוקללת של כאב מתוקננת לגיל ולמין במדינות השונות הוערכה:

  • ב-27.5%, עם שונות משמעותית בין מדינות שונות.

בכול הנוגע לגישות הטיפול בכאב נראה שהאנשים שסובלים מכאב נוהים אחר טיפולים תרופתיים. כך למשל, עבור כאבי גב תחתון:

  • התרופה שנרשמת בכמעט מחצית מהמקרים שייכת לקבוצת התרופות נוגדות הדלקת לא סטרואידים (NSAIDs) כגון אתופן.
  • ב-59% מכאבי הגב התחתון עם כאבי רגליים, נרשמה לפחות תרופה אחת.

בעוד שאתופן מסתמן כתרופת מרשם יעילה לניהול דלקת וכאב חשוב לזכור שהוא אינו חף מסיכונים. תופעות הלוואי האפשריות של אתופן, יכולות לנוע בין אי נוחות קלה לבעיות בריאותיות חמורות יותר. גישה חלופית שכדאי לשקול היא טיפול כירופרקטי. טיפול הוליסטי זה מתמקד במערכת השלד והשרירים ומדגיש את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו. במאמר הנוכחי "האם אתופן מסוכן":

  • נחשוף את המציאות של אתופן.
  • נחקור את היתרונות והחסרונות שלה.
  • נדון מדוע טיפול כירופרקטי עשוי להיות האפשרות הטובה ביותר להקלה על כאב.

תעודת הזהות של אתופן

אתופן היא תרופה נוגדת דלקת לא סטרואידית (NSAID) המשמשת בעיקר להפחתת כאב ודלקת ושיפור התנועתיות. ‏התרופה נרשמה כפטנט בשנת 1971, אושרה לשימוש רפואי בשנת 1985 ואושרה בארה"ב בשנת 1991. החומר הפעיל של התרופה נקרא אטודולק (Etodolac). התרופה מעכבת את הפעילות של אנזימי ציקלואוקסיגנז, שבתורם מפחיתים את הייצור של פרוסטגלנדינים‏. הפרוסטגלנדינים הם כימיקלים האחראים לכאב ולחום המתרחשים עם דלקת.

‏אתופן נרשמת לרוב עבור מצבים כגון דלקת פרקים, כאבי שרירים, כאבי בצוואר, כאבי גב תחתון והפרעות שרירים ושלד אחרות. ואכן, מטופלים רבים מדווחים על הקלה בכאבי פרקים ונפיחות, ושיפור בתפקוד היומיומי ובאיכות החיים. כאשר שוקלים את התרופה כאופציה לטיפול בכאב, חשוב להכיר ביעילותה. ‏מחקרים הדגימו, כיצד אתופן מעכב סלקטיבית את האנזים COX-2 ואינו מעכב משמעותית ייצור של פרוסטגלנדינים בקיבה או בתריסריון. מכאן שיש לו השפעות מופחתות על הכבד, כליות ומערכת העיכול בהשוואה לנוגדי דלקת אחרים. למרות זאת, אתופן מגיע עם תופעות לוואי פוטנציאליות גם במערכת העיכול. אלה עלולות לכלול:

  • בעיות במערכת העיכול, כגון בחילות, צרבת וכאבי בטן.
  • סיכונים קרדיווסקולריים ונזק פוטנציאלי לכליות.

חשוב להתייעץ עם הרופא ולשקול סיכונים אלה מול היתרונות. יחד עם הרופא החליטו אם אתופן היא הבחירה הנכונה עבור הניהול של הכאב שלכם.

היעילות של אתופן בטיפול בכאב

‏אתופן, זכתה לתשומת לב בשל יעילותה בניהול כאבים הקשורים למצבים בריאותיים שונים. הוא משמש בעיקר להקלה על כאבים קלים עד בינוניים הנובעים ממצבים בריאותיים שונים כגון:

  • דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית, כאבים לאחר הניתוח, כאבי צוואר, כאבים בכתף ועוד. ‏

‏מחקרים קליניים הראו כי אתופן יכול להפחית באופן משמעותי את רמות הכאב ולשפר את התפקוד אצל אנשים הסובלים ממחלות דלקתיות. חולים רבים מדווחים על ירידה בעצימות הכאב, המאפשרת להם לחזור לפעילות יומיומית בקלות רבה יותר. יש לציין כי לאתופן יש פרופיל תופעות לוואי חיובי יחסית בהשוואה ל- NSAIDs אחרים. בכך הוא הופך להיות לעתים קרובות לאופציה מועדפת לניהול לטווח ארוך.

‏עם זאת, חשוב לזכור שכמו כל תרופה, אתופן אינו חף מסייגים. בעוד שהוא מטפל ביעילות בכאב בחולים רבים, היתרונות שלו עשויים להשתנות בהתאם לפרופילים בריאותיים אישיים ואופי הכאב המטופל. בנוסף, בעוד שזה יכול לספק הקלה, זה לא מטפל בסיבות הבסיסיות של כאב, וזה המקום שבו טיפול כירופרקטי יכול לשחק תפקיד חיוני.

תופעות לוואי וסיכונים של אתופן‏

הטיפול באמצעות אתופן נושא בחובו סיכון למגוון רחב של תופעות הלוואי אפשריות. החומרה של תופעות הלוואי משתנה בין קל לחמור. אז, האם אתופן מסוכן התשובה היא כן. תופעות לוואי שאתם עלולים לחוות כוללות בין היתר‏:

בקיבה

‏תופעות לוואי הקשורות לקיבה כגון קלקול קיבה, גיהוקים, צרבת ודימום. אנשים בגיל מבוגר, נטילת תרופות אחרות המשפיעות על הבטן, או ששותים יותר מ -3 כוסות אלכוהול ליום עשויים להיות בסיכון גבוה יותר. בהשוואה לטיפול באמצעות איבופרופן סביר יותר שהטיפול עם אתופן יגרום לתופעות לוואי הקשורות לקיבה.‏‏

‏מערכת קרדיווסקולרית

רוב NSAIDs נקשרו עם סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולריים חמורים, כולל שבץ או התקף לב. הסיכון עשוי להיות גבוה יותר בחולים עם מחלות לב וכלי דם קיימות ועם מינונים גבוהים יותר. בהשוואה ל- NSAIDs אחרים, כגון איבופרופן הטיפול עם אתופן קשור בסיכון גבוה יותר לתופעות לוואי.‏

‏השפעות נוספות

הטיפול באמצעות אתופן עלול לגרום לתופעות לוואי נוספות ובכללן:

  • סחרחורת, בצקות, כאבי ראש, עור מגרד ופריחות הם גם נפוצים למדי.‏
  • עשוי להשפיע על תפקוד הכליות ולהגביר את אנזימי הכבד.
  • כמו כן דווח על טינטון (צלצולים באוזניים).‏
  • ‏עלול להגדיל את זמן הדימום במיוחד אם ניתן עם תרופות אחרות שגם מעכבות את קרישת הדם.‏

‏עשוי שלא להתאים לאנשים מסוימים, כולל אלה:

  • הסובלים ממחלת כליות
  • היסטוריה של כיבי קיבה או הפרעות אחרות במערכת העיכול
  • עם מחלות לב וכלי דם קיימות.
  • אין לתת במהלך או לאחר ניתוח השתלת מעקפים בעורקים הכליליים.‏
  • ‏עשוי לקיים אינטראקציה עם תרופות אחרות כגון קומדין, תרופות נוגדות דיכאון, מעכבי ACE לטיפול ביתר לחץ דם ובאי ספיקת לב ומשתנים.‏
  • ‏‏‏לא מומלץ לילדים.‏
  • הטיפול באמצעות אתופן אינו רצוי במהלך שלושת החודשים האחרונים של ההריון.

‏הערה:‏‏ באופן כללי, קשישים או ילדים, אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים (כגון בעיות כבד או כליות, מחלות לב, סוכרת, פרכוסים) או אנשים הנוטלים תרופות אחרות נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מגוון רחב יותר של תופעות לוואי.‏ ‏חשוב להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך לפני תחילת השימוש באתופן, במיוחד אם יש לך בעיות בריאותיות קיימות או אם אתה נוטל תרופות אחרות.

הבנת תופעות הלוואי והסיכונים הללו מסייעת בקבלת החלטות מושכלות לגבי ניהול כאב. עבור אלה השואלים עצמם: האם אתופן מסוכן? ומחפשים חלופות, טיפול כירופרקטי עשוי להציג גישה הוליסטית להקלה על כאב. הכירופרקטיקה אינה מתייחסת רק לסימפטומים אלא גם לסיבות הבסיסיות שגרמו להם וזאת ללא צורך בתרופות.‏

היתרונות של טיפול כירופרקטי לשיכוך כאבים‏

האם אתופן מסוכן
האם אתופן מסוכן

טיפול כירופרקטי התגלה כבעל ברית רב עוצמה בטוח ויעיל עבור אלה המחפשים הקלה בכאב. היתרונות העיקריים של טיפול כירופרקטי הן:

עמוד השדרה

ההתמקדות בעמוד השדרה ושיפור תפקודו, ממלא תפקיד מכריע בתפקוד הכללי של הגוף. באמצעות הטיפול בליקויים תפקודיים בעמוד השדרה, כירופרקטורים יכולים:

  • להחזיר תפקוד עצבי אופטימלי.
  • להקל על כאב.
  • לקדם את תהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף. ‏

תנועתיות וגמישות

הטיפול הכירופרקטי מייתר את הצורך בתרופות כמו אתופן, שעלולות לשאת תופעות לוואי לא רצויות. טיפולי כירופרקטיקה קבועים יכולים להוביל:

  • לשיפור התנועתיות והגמישות.
  • החזרת טווחי התנועה.
  • לשיפור היציבה.
  • הפחתת העומס על הגוף.
  • מניעת פציעות עתידיות. ‏

‏העצמת המטופל

הטיפול הכירופרקטי מדגיש לעתים קרובות את הגישה ההוליסטית לבריאות. לשם כך, כירופרקטורים משלבים לעתים קרובות בתוכניות הטיפול שלהם גם:

  • ייעוץ לאורח חיים בריא.
  • המלצות לפעילות גופנית.
  • הדרכה תזונתית.
  • העצמת המטופלים לקחת אחריות על רווחתם.

התמקדות מקיפה זו יכולה להוביל להקלה מתמשכת בכאב, ולעזור לאנשים לא רק לנהל את הסימפטומים שלהם, אלא גם לשפר את איכות חייהם הכללית. ‏

‏יתרונות נוספים מלבד הקלה בכאב

עבור אנשים רבים, היתרונות של טיפול כירופרקטי מתרחבים מעבר להקלה על כאבים. אנשים מדווחים על:

  • בהירות מנטלית משופרת.
  • רמות מתח מופחתות.
  • תחושה כללית של רווחה.

אי תלות בתרופות

כאשר התשובה לשאלה האם אתופן מסוכן נענית חשוב למצוא אפשרויות טיפוליות חלופיות. בעולם שבו ההסתמכות על תרופות עלולה להוביל לתלות ולתופעות לוואי, יש לנסות תחילה שיטות טיפול שעשויות לספק אלטרנטיבה בטוחה ויעילה לניהול כאב, לקידום ריפוי טבעי ולשיפור הבריאות הכללית. שיטות אלה עשויות לכלול:

  • הטיפול הכירופרקטי הכולל טכניקות טיפול ידניות אמצעי עזר כגון לייזר רך ופעילות גופנית מותאמת.‏
  • שינויי באורח חיים הכולל ניהול המשקל, פעילות גופנית מותאמת למצב, התנהלות ארגונומית נכונה, שמירה על יציבה.

References for pain and Etopan:

Henschke N, Kamper SJ, Maher CG. The epidemiology and economic consequences of pain. Mayo Clin Proc. 2015 Jan;90(1):139–47.

Tsang A, Von Korff M, Lee S, Alonso J, Karam E, Angermeyer MC, et al. Common chronic pain conditions in developed and developing countries: gender and age differences and comorbidity with depression-anxiety disorders. J Pain. 2008 Oct;9(10):883–91.

Zimmer Z, Fraser K, Grol-Prokopczyk H, Zajacova A. A global study of pain prevalence across 52 countries: examining the role of country-level contextual factors. Pain. 2022 Sep 1;163(9):1740-1750.

Zvaifler N. A review of the antiarthritic efficacy and safety of etodolac. Clin Rheumatol. 1989 Mar;8 Suppl 1:43-53.

Jones, R.A. Etodolac: An overview of a selective COX-2 inhibitor. Inflammopharmacol 7, 269–275 (1999).

Schnitzer TJ, Constantine G. Etodolac (Lodine) in the treatment of osteoarthritis: recent studies. J Rheumatol Suppl. 1997 Feb;47:23-31.

Serni, U. Global safety of etodolac: Reports from worldwide postmarketing surveillance studies. Rheumatol Int 10 (Suppl 1), 23–27 (1990).

Weideman, Rick A. et al. Risks of clinically significant upper gastrointestinal events with etodolac and naproxen: A historical cohort analysis. Gastroenterology, Volume 127, Issue 5, 1322 – 1328.

Taneja,Sunil, Kumar,Pramod, Rathi,Sahaj,et al. Acute Liver Failure Due to Etodolac, a Selective Cycloxygenase- 2 (COX -2) Inhibitor Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug Established by RUCAM-Based Causality Assessment. Annals of Hepatology,16, 5, 818-821, 2017.

References for chiropractic:

Senstad, Ola; Leboeuf-Yde, Charlotte, MPH,; Borchgrevink, Christian. Frequency and Characteristics of Side Effects of Spinal Manipulative Therapy1996 Program Committee. Spine 22(4):p 435-440, February 15, 1997.

United Kingdom back pain exercise and manipulation (UK BEAM) randomised trial: cost effectiveness of physical treatments for back pain in primary care BMJ 2004; 329 :1381.

Manga P, Angus DE, Swan WR. Effective management of low back pain: it’s time to accept the evidence. J Can Chiropr Assoc. 1993 Dec;37(4):221–9.

Amir Qaseem, Timothy J. Wilt, Robert M. McLean, et al; for the Clinical Guidelines Committee of the American College of Physicians . Noninvasive Treatments for Acute, Subacute, and Chronic Low Back Pain: A Clinical Practice Guideline From the American College of Physicians. Ann Intern Med.2017;166:514-530.

Goodman DM, Burke AE, Livingston EH. Low Back Pain. JAMA. 2013;309(16):1738.

Goertz, Christine M; Long, Cynthia R.; Hondras, Maria A.; et al. Adding Chiropractic Manipulative Therapy to Standard Medical Care for Patients With Acute Low Back Pain: Results of a Pragmatic Randomized Comparative Effectiveness Study. Spine 38(8):p 627-634, April 15, 2013.

Dunning, J.R., Butts, R., Mourad, F. et al. Upper cervical and upper thoracic manipulation versus mobilization and exercise in patients with cervicogenic headache: a multi-center randomized clinical trial. BMC Musculoskelet Disord 17, 64 (2016).

Goertz CM, Long CR, Vining RD, Pohlman KA, Walter J, Coulter I. Effect of Usual Medical Care Plus Chiropractic Care vs Usual Medical Care Alone on Pain and Disability Among US Service Members With Low Back Pain: A Comparative Effectiveness Clinical Trial. JAMA Netw Open. 2018;1(1):e180105.

Kelsey L Corcoran, Lori A Bastian, Craig G Gunderson, Catherine Steffens, Alexandria Brackett, Anthony J Lisi, Association Between Chiropractic Use and Opioid Receipt Among Patients with Spinal Pain: A Systematic Review and Meta-analysis, Pain Medicine, Volume 21, Issue 2, February 2020, Pages e139–e145.

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

אולטרסאונד טיפול בדלקת

אולטרה סאונד לטיפול בדלקת

אולטרה סאונד לריפוי הוא מכשיר המייצר קול בתדירות גבוהה כדי לטפל בדלקות וכאב. לרשות הרופא המטפל בכאבים ופציעות מערכות עצב, שריר ושלד עומדים מגוון אמצעים ייעודיים לשם כך.  בין האמצעים היעילים ניתן למנות מספר מצומצם של מכשירים: גלי הלם, לייזר רך ואולטרה סאונד. 

יבלת בכף הרגל מה עושים

יבלת בכף הרגל מה עושים

להתמודד עם יבלות זה לא תמיד פשוט. מלבד הפגיעה האסתטית הנגרמת בגין קיומן, יבלות עלולות להוות טרדה, לגרום לצליעה ואפילו להימנעות מהליכה. לחץ וחיכוך מתמשכים על כף הרגל, עיוות, ביו מכניקה לקויה ועוד עלולים להוביל להתפתחות יבלות.