כמה ספורט צריך לעשות כל שבוע

כמה ספורט צריך לעשות כל שבוע

כמה ספורט צריך לעשות כל שבוע? מה היא הכמות המומלצת של ספורט שכדאי לבצע כדי לקבל רק את היתרונות ולהימנע מפגיעה? החוקרים השוויצרים טרחו ומצאו שכמות הפעילות הגופנית האופטימלית היא 14 שעות בשבוע. פעילות יתר אינה תורמת לבריאות אלא פוגעת בה.

לטענת החוקרים השוויצרים 14 שעות שבועיות של פעילות גופנית הם כל שנדרש למקסם מיתרונות הספורט. כאשר מספר שעות האימון גדול מ-17.5 שעות שבועיות היתרונות פוחתים והסיכוי לפציעות ספורט עולה.

כמה ספורט צריך לעשות כל שבוע – רקע

העיסוק בספורט מומלץ באופן גורף עבור כולם ובוודאי שעבור הילדים שלנו הנמצאים בתקופת גדילה והתפתחות. קיימת ההסכמה רחבה לגבי היתרונות של פעילות גופנית בקרב הגיל הצעיר. ברור ללא צל של ספק שפעילות גופנית תורמת לבריאותו ולהתפתחותו הגופנית והמנטלית של הילד. בין היתרונות בגין פעילות גופנית הנעשית במידה הנכונה כללו החוקרים:

  • שיפור ביכולת המנטלית
  • יכולת פיזית משופרת
  • הפחתתה ברמת המתח הנפשי והחרדות
  • שיפור בדימוי העצמי
  • שיפור ביכולת השכלית ועוד

אין מחקרים ולכן גם אין הסכמה לגבי כמה פעילות גופנית מומלץ לילדים הללו לבצע כדי למקסם את היתרונות הללו. החוקרים הציבו להם מטרה לזהות את הנקודה שבה מספר השעות השבועיות של פעילות גופנית עלול לחרוג מהאופטימום ולהפסיק להועיל ואף יתכן שיתחיל להזיק. חשוב להיות מודע לשלב שבו גולשים לאימון יתר.

14 שעות של פעילות גופנית כול שבוע יבטיחו לילדים שלכם את מרב היתרונות האפשריים מפעילות גופנית ויצמצמו את הסיכון לנזקים. בין החסרונות של יותר מידי ספורט נציין פציעות ספורט ובכללן כאבי גב תחתון בקרב ילדים.

המלצה זו שאליה מגיעים חוקרים שווייצריים מכפילה למעשה את כמות השעות המומלצת על ידי ארגוני הבריאות השונים. פעילות גופנית ממושכת יותר לא תעניק יתרונות נוספים ואף יתכן שתפגע ביתרונות שהושגו. ארגון הבריאות העולמי ממליץ על מינימום 7 שעות של פעילות גופנית בשבוע. נציין שאחת הסיבות שילדים מבצעים יותר מידי פעילות גופנית היא בגלל הורים שדוחפים אותם לכך במטרה להגיע להישגים.

המחקר

המחקר נמשך מחודש פברואר 2009 ועד חודש ינואר 2010. החוקרים למדו את הנתונים הרלוונטיים של 1,245 נערים ונערות בני 16 – 20 שנים שגילם הממוצע עמד על 18. היחס נשים גברים בקבוצה היה שווה. 8.9% מחברי הקבוצה סבלו ממשקל עודף או השמנה.

ספורט מה וכמה לעשות כל שבוע
ספורט מה וכמה לעשות כל שבוע

הנערים והנערות הללו גויסו ממרכזי ספורט ומחלקים שונים של האזור דובר הצרפתית בשווייץ. המידע אודות הילדים נאסף באמצעות שאלונים שבהם ענו הילדים על מספר שעות הפעילות הגופנית השבועית שלהם. התשובות היו:

  • מעט פעילות גופנית (0 – 3.5 שעות בשבוע)
  • כמות ממוצעת של פעילות גופנית (3.6 – 10.5 שעות בשבוע) המביאות אותנו בממוצע ל- 7 השעות השבועיות של פעילות גופנית המומלצות על ידי ארגוני הבריאות השונים
  • הרבה פעילות גופנית (10.6 – 17.5 שעות בשבוע). מביא אותנו בממוצע ל- 14 השעות השבועיות של פעילות גופנית המומלצות על ידי החוקרים במחקר הנוכחי
  • הרבה מאוד פעילות גופנית (מעל 17.5 שעות בשבוע).

ממצאי המחקר

על פי דיווחי הקבוצה נקבע ש- 35.2% מחברי הקבוצה ביצעו מעט פעילות גופנית, 41.5% מחברי הקבוצה ביצעו כמות ממוצעת של פעילות גופנית, 18.5% מחברי הקבוצה ביצעו הרבה פעילות גופנית- 4.8% מחברי הקבוצה ביצעו הרבה מאוד פעילות גופנית.

אלה מחברי הקבוצה שהתאמנו הרבה מאוד ומעל 17.5 שעות בשבוע היו בסיכון כפול לסבול מבריאות לקויה לעומת אלה מחברי הקבוצה שהתאמנו באופן ממוצע. אלה מחברי הקבוצה שהתאמנו כ- 14 שעות שבועיות נהו מסיכון קטן יותר ב50% לסבול מבריאות לקויה בהשוואה לקבוצה שהתאמנה באופן ממוצע.

מסקנות החוקרים

ספורט מה וכמה לעשות כל שבוע? החוקרים ציירו גרף בצורה של U שמייצג את היחס שבין מספר שעות האימון הגופני והבריאות. השיא של היתרונות הבריאותיים מושג לאחר 14 שעות שבועיות של אימונים גופניים. זוהי כמות כפולה מזו המומלצת על ידי ארגוני הבריאות השונים. יותר שעות אימון העלו את הסיכון הבריאותי וכך גם פחות שעות של אימון.

Arch Dis Child. Published online November 21, 2013

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

הרצאה על ארגונומיה

הרצאה על ארגונומיה

הרצאה בנושא ארגונומיה תכלול הסבר לגבי מה זה ארגונומיה, מה הקשר בין ארגונומיה לבריאות ועוד. תאונות עבודה הפכו לבעיה משמעותית עבור העובדים והמעבידים. אי ההתאמה בין דרישות העבודה ליכולתו הפיזית והמנטאלית של העובד מובילה לפציעות במערכות עצב שריר ושלד. 

מבנה הרגל אנטומיה וביומכניקה

מבנה הרגל אנטומיה וביומכניקה

מבנה הרגל? אנטומיה וביומכניקה של הרגל באים לעזרת הקלינאי לצורך אבחון מקור הסימנים והתסמינים. אחת הבעיות השכיחות בקרב בני אדם היא מיחושים בגפה התחתונה. קלינאי איכותי יערוך אבחנה מבדלת שמתבססת בין היתר על האנטומיה והביומכניקה.

איך לחיות עם מתח נפשי כרוני

לחיות עם מתח נפשי כרוני

לחיות עם מתח נפשי אינו דבר פשוט. המצב נעשה קשה יותר כאשר המתח הנפשי הוא כרוני. תחושות חזקות כמו פחד, עצבות, ודיכאון הם נורמליים כול עוד הם זמניים ואינם משבשים את אורח החיים שלכם. כאשר התחושות הללו נותרות לאורך זמן וגורמות לבעיות אחרות ישנה בעיה.

תסמונת פרונטור אבחון וטיפול

תסמונת פרונטור אבחון וטיפול

תסמונת פרונטור נגרמת כאשר עצב התווך (Median) נילכד במרפק בעוברו בין שני הראשים של שריר הכפן העגול(Pronator teres). התסמינים הנובעים מכך כוללים מיחושים מקומיים באזור המרפק עם יכולת השלכה, חולשת שרירים ואובדן תחושה ביד.