משחק אלים גורם לאלימות אצל הילד

משחק אלים דוחף ילדים לאלימות

משחק אלים גורם לאלימות אצל הילד! משחקי וידאו עשויים לתרום למגוון מיומנויות אך משחקי ווידאו אלימים שניתן לשחק אותם על פלטפורמות שונות כולל מחשב, טלפון חכם מעירים את האגרסיות אצל בני נוער וגורמים להם להתנהלות אלימה בחיי היום יום שלהם. משחק אלים גורם לאלימות אצל הילד!

משחקי מחשב הם למעשה תוכנה היוצרת במהלך עבודתה קשר הדדי עם השחקן. ישנם סוגים רבים של משחקי מחשב ובכללם גם משחקי:

  • אסטרטגיה
  • פעולה
  • סימולציה
  • ספורט ועוד

חלק מהמשחקים הללו כוללים אלימות על גווניה השונים. במחקר שלפנינו הושוותה ההתנהגות של שתי קבוצות ילידים ששיחקו במשחקי מחשב 20 דקות כול יום במשך שלושה ימים. קבוצה ששיחקה במשחקים אלימים ומצד שני קבוצה ששיחקה במשחקים ידידותיים.

משחק אלים גורם לאלימות אצל הילד – רקע

השעות המרובות שמשקיעים בני נוער במשחקי מחשב, בטלפונים ובאמצעים אלקטרוניים אחרים משפיעות עליהם באופנים שונים. יש לציין שלא כל ההשפעות שליליות. כך למשל ילדים שמרבים לשחק במשחקים אלקטורניים:

  • לומדים אנגלית מהר יותר מאשר בבית הספר
  • היכולת המוטורית בידיים משתפרת
  • משחקי מחשב עשויים להועיל בשיפור יכולות של הקשב והתפיסה החזותיים של הילד ועוד

משחקי מחשב עשויים להוות מכשיר אימון לפיתוח כישורים שכליים ללימוד, להרחבת הידע ועוד. בשנים האחרונות מוכנסים מחשבים לחדרי הכיתות כדי לנצל מכשיר זה לצורך:

  • תרגול ידע
  • רכישת מיומנויות
  • והרחבת אופקים באופן מעורר עניין

אך למשחקים האלקטרוניים הללו ישנם, מלבד האלימות המוזכרת, צדדים שליליים נוספים ובכללם:

  • הפחתה ביצירת קשרים עם אנשים שלא דרך אמצעי תקשורת אלקטרונית
  • ניוון גופני
  • השמנה
  • פציעות במערכת שריר ושלד ועוד

בין הנזקים הגופניים ששימוש עם מחשב, טלפון חכם עלולים לגרום נמנה גם:

משחקי מחשב ולמשחקים האלימים קיימת תרומה שלילית. במשחקים אלו שבהם מתקיימות פגיעות גופניות אלימות גורמות לעלייה באגרסיות של הילדים. במחקר שנערך בצפון איטליה (SAGE Open, August 5, 2015) אישר שאכן זאת ההשפעה.

משחק אלים דוחף ילדים לאלימות
משחק אלים דוחף ילדים לאלימות

את המידע שעליו התבסס המחקר הזה אספו החוקרים באמצעות שאלונים. את השאלונים מילאו 346 תלמידים בגילים שבין 7 – 14 שנים. ילדים שהעדיפו משחקים אלימים הראו:

  • רמה גבוהה יותר של מוחצנות ואגרסיביות בהשוואה לילדים שהעדיפו משחקים שאינם אלימים

המחקר

מחקרים רבים מצאו שמשחקים אלימים מעלים את רמת האגרסיות אצל ילדים. עם זאת יש רק הוכחות לגבי אגרסיביות קצרת מועד בקרב ילדים הנוצרת עקב משחקים אלימים.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשלכות הארוכות טווח של משחקי וידאו אלימים הנמשכים שלושה ימים על רמת האגרסיביות של הילדים. המשתתפים התבקשו לשחק 20 דקות יומיות במשך 3 ימים משחקי וידאו אלימים ומשחקי וידאו שאינם אלימים. לאחר המשחק הילדים הורשו להשמיע רעשים בליתי נעימים וקיצוניים לחבריהם דרך האזניות. באופן הזה נמדדה רמת האגרסיביות שלהם.

ממצאי המחקר

משחקי וידאו אלימים העלו באופן משמעותי את רמת האגרסיביות של הילדים למשך ימים. משחקי וידאו שאינם אלימים לא נשאו השפעה דומה.

מסקנות החוקרים

משחקים אלימים ילדים אלימים! מומלץ להורים ולגורמים המפקחים לנטר את המשחקים של הילדים. במידת האפשר לצמצם וגם למנוע מהילדים לשחק במשחקים אלימים.

Journal of Experimental Social Psychology Volume 49, Issue 2, March 2013

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

התמודדות עם לחץ נפשי

להתמודד עם לחץ נפשי

איך להרגיע לחץ נפשי? ניהול של המתחים הנפשיים במטרה לצמצמם היא מטרה מבורכת אך קשה להשגה. לנוכח הנזקים שנגרמים לנו ראוי לעשות כל שניתן כדי לשלוט בהם. אין דרך יעילה אחת להתמודדות עם מתח נפשי כרוני. כול אחד צריך למצוא את הדרך שעובדת עבורו.

מחלה אוטואימונית אבחון וטיפול

מחלה אוטואימונית אבחון וטיפול

מחלה אוטואימונית? אבחון וטיפול מהירים עשויים למנוע נזקים קשים בגופכם. מיחושים והפרעות בריאותיות עלולים להיגרם גם בגלל מחלה אוטואימונית. בחולאים מסוג זה המערכת החיסונית פוגעת ברקמות ובתאי הגוף. אבחון מהיר ומדויק יאפשר טיפול מיטבי.

טיפול כירופרקטי מה הוא כולל

טיפול כירופרקטי מה הוא כולל

טיפול כירופרקטי הגיח לעולם בגרסה המודרנית שלו לפני מעט יותר מ- 100 שנים על ידי דניאל דוד פלמר. מאז התפתח תחום זה והפך להיות המקצוע הבריאותי הגדול ביותר בארצות הברית, באירופה אוסטרליה וניו זילנד לאחר הרפואה המדיצינית ורפואת השיניים.

שיכול רגליים לא בריא

שיכול רגליים מזיק

שיכול רגליים? מזיק! אנשים שונים בוחרים לשבת באופנים שונים ההבדלים נובעים בין היתר מאילוצי תרבות, מבנה אישיות, מבנה גופני ומנטליות. חלק מהאנשים, בעיקר נשים, מעדיף לשבת עם רגליים משוכלות, מה שגורם בין היתר נזק לגב התחתון, לאגן, למפרקי הירך ועוד.