אומנות לחימה לילדים רק בזהירות! פציעות ספורט עלולות להרחיק את הילד מספורט ולגרום לו לפגיעות נפשיות ארוכות טווח. ריבוי הפציעות החמורות בקרב ילדים באומנויות הלחימה גרם לאגודה האמריקאית לרפואת ילדים להזדעק. האגודה ממליצה:
- לאפשר לילדים להתאמן רק באומניות לחימה ללא מגע
- ולהתחיל את האימונים בגיל מתקדם יחסית
חשוב לאתר מדריכי אומנויות לחימה טובים ולא לוותר על היתרונות שאומנות לחימה עשויה להביא לילדכם. אומנויות לחימה ובכלל זה ג'ודו, קרטה ועוד עשויים להיות דבר נפלא לילדים. אומנויות לחימה עוזרות בפיתוח:
- יכולותיו הגופניות והרוחניות של הילד
- פיתוח אישיותו
- ופיתוח ביטחונו העצמי
- אימון של המשמעת העצמית,
- חינוך להתמדה ועוד
בארצות הברית מעל 6.5 מיליוני ילדים נוהרים למכונים השונים כדי ללמוד ולהתאמן באומנויות אלו. מדובר בפעילות שנושאת בחובה סיכון גבוה יחסית לפציעות. יש על כן לוודא שאתם שולחים את היקר לכם מכול למדריכים איכותיים בלבד. אומנות לחימה לילדים רק בזהירות. במידה והילד שלכם נפצע, אבחון וטיפול כירופרקטי הן בין אפשרויות הנכונות ביותר עבורו.
אומנות לחימה לילדים רק בזהירות – רקע
לשלוח את הילד להתאמן באומנות לחימה היא החלטה נבונה. הילד שלכם משפר בכך את:
- הכושר שלו
- את היכולות המוטוריות
- יכולות רגשיות ומנטליות ועוד
אומנויות לחימה נושאת סיכון גבוה לפציעות. לרוב הפציעות הנגרמות מאומנויות לחימה קלות וחסרות משמעות קלינית. אלא שגם פציעות רציניות מתרחשות.
סוגים מסוימים של אומנויות לחימה לילדים כרוכים ביותר סיכון בעוד שאחרות נחשבות לבטוחות יחסית. ברוב המקרים הפציעות מסתכמות בפצעי חבלה, שטפי דם, מתיחה של רצועות ושרירים ונקעים אבל לעתים מתרחשות פציעות משמעותיות יותר כמו למשל זעזוע מוח, חנק, כאבי גב תחתון, שברי מאמץ בעמוד השדרה, פריקות מפרקים, קרע רצועות בברך, קרע של עורקים, פציעות ראש וצוואר ועוד. אומניות הלחימה כוללות לעתים מכות ישירות לראש, הטחות ראש לרצפה, תנועות חניקה ועוד.
רמת הסיכון
רמת הסיכון להיפצע בקרב ילדים ובני נוער העוסקים באומנויות לחימה גבוהה מידי. לפי הערכות מספר הפציעות נע בין:
- 41 – 133 פציעות בכול 1000 אימונים. תלוי כמובן בסוג אומנות הלחימה
לטענת החוקרים אין הוכחות לכך שציוד ההגנה אכן מונע פציעות. לדעתם יתכן וציוד ההגנה רק מעניק תחושת ביטחון מזויפת.
המלצת החוקרים
החוקרים ממליצים:
- לדחות אימונים ותחרויות באומניות הלחימה הכרוכים במגע עד שהילד יגיע לחוסן פיזי ולבשלות רגשית
בגלל הסיכון לזעזוע מוח ממליצים החוקרים:
- לאסור גם על שיטת הניקוד בטאיקוונדו שבה מקבלים נקודות נוספות כאשר בועטים בראש
עוד מזהירים החוקרים מפני אומנויות לחימה מעורבות. לטענתם קיים סיכון לבריאות של הילדים אפילו אם הם רק צופים ביותר מידי קרבות הנערכים בסגנון של אומנויות לחימה משולבת ומנסים לחקות את מה שהם ראו.
אומנות לחימה לילדים – המלצה אישית שלי
אני לא חושב שזה נכון למנוע מהילד להשתתף בחוג להגנה עצמית. היתרונות הם גדולים מכדי לוותר עליהם. ילד שמתאמן באומנויות לחימה באופן סדיר יהנה בין היתר מהיתרונות רבים. ראשית מדובר בפעילות גופנית. הילד שלכם פעיל גופנית ואינו רובץ כול היום מול המחשב, טלפון או טלוויזיה. הפעילות הגופנית הזאת תשפר את היכולות הגופניות של הילד וגם יכולות מנטליות שונות. היכולות הפיזיות הללו מתפתחות תחת השגחה של מדריך ולא ברחוב. ילד שמתאמן באומנויות לחימה:
- מפתח ביטחון עצמי
- הערכה עצמית
- מפתח יכולת להדגים ולהופיע בפני קהל
- מציב מטרות ומשיג אותן
- להקשיב להנחיות ולכבד את הסובבים
- מכיר בחשיבות עבודת הצוות
- ילד שמתאמן לומד להתאפק ולרסן את עצמו
עם זאת אין לזלזל בעובדה שפציעות מתרחשות על המזרן וחלקן עלולות להיות משמעותיות. כדי לצמצם את הסיכון לפציעות חשוב מאוד לבחור את המדריך הנכון. מדריך טוב ידע לשמור על הילד שלכם ועם זאת לאפשר לו את כול אותם יתרונות.
מכתב תודה על טיפול בפציעות קרטה.
Nov. 2016, Pediatrics