ישיבה גורמת למחלות סרטן

ישיבה היא גורם סיכון למחלות סרטן

ישיבה גורמת למחלות סרטן! אורח החיים המודרני הוא למעשה אורח חיים יושבני. מחד כול העיסוקים השגרתיים שלנו בעבודה ובבית מתנהלים בישיבה. מאידך אורח חיים זה אינו מעודד פעילות גופנית. אנו עושים הכול בישיבה:

  • אוכלים
  • נוהגים
  • עובדים
  • צופים בטלוויזיה
  • משחקים עם מחשב וטלפון חכם ועוד

אורח חיים יושבני מוביל בסבירות גבוהה להשמנה. השמנה כרוכה בסיכון גבוה לחלות במחלות בחלקן קטלניות כולל מחלות סרטן מסוימות. גורמים אחרים למחלות סרטן כוללים:

בשנים האחרונות הנזקים הבריאותיים הנובעים מישיבה ממושכת מרבים להיחקר. אחת התובנות ששבה וצצה במחקרים הללו היא:

  • גם ישיבה גורמת למחלות סרטן. מתברר שגם אורח החיים היושבני מהווה גורם סיכון למחלות סרטן.

חוקרים הצליחו להוכיח את הקשר שבין ישיבה ממושכת לבין:

  • התפתחות כאבי גב תחתון
  • כאבי צוואר וגב עליון
  • מחלות כלי דם
  • הפרעות לב
  • סוכרת
  • וגם למוות

המחקר המסוקר כאן בדומה למחקרים אחרים מצא קשר בין ישיבה ממושכת לבין הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של מחלות סרטן.

ישיבה גורמת למחלות סרטן – רקע

אנו יודעים רבות על גורמי סיכון לחלות בסרטן. אנו מודעים לכך שעישון, זיהום אוויר וסוגים שונים של מזון מעובד עלולים לגרום למחלות סרטן. המחקר שאנו סוקרים כאן מצא שגם ישיבה ממושכת מהווה גורם סיכון למחלת הסרטן. מתברר על פי המחקר שמי שמבלה את חייו על כיסא נמצא בסיכון גבוה בסרטן. הסיכון לחלות בסוגים מסוימים של סרטן גבוה בקרב אנשים המנהלים אורח חיים יושבני ב- 66%.

ממצאי המחקר הזה מטרידים משום שעל פניו מדובר במצב שאין לנו שליטה עליו ואין דרך למנוע את הגזרה:

  • יושבים רוב היום? אתם מעלים את הסיכון לחלות בסרטן!

אם עד היום סברנו שניתן לנטרל את נזקי הישיבה באמצעות קימות תכופות, הליכות חוזרניות ופעילות גופנית נמרצת המחקר הזה טוען שלא, אין דרך חזרה. לא משנה כמה אתה פעיל גופנית אם אתם יושבים רוב היום בעבודה ובבית הסיכויים שלכם לחלות בסרטן עולים.

ישיבה גורמת למחלות סרטן
ישיבה גורמת למחלות סרטן

חשוב לציין שהממצאים במחקר הזה אינם מתיישבים עם ממצאים של מחקרים אחרים הטוענים שניתן לצמצם את נזקי הישיבה באמצעות:

  • אורח חיים פעיל
  • קטיעות תכופות של זמני הישיבה לצורך הליכות קצרות

כך למשל אנשים שנוקטים בצעדים אלו הצליחו להפחית את רמות הסוכר בדם לעומת אחרים שנותרו ישובים ברציפות.

המחקר

הנזקים הנובעים מישיבה ממושכת מהווים נתון ברור וחד משמעי. מסיבה זאת ישנם חוקרים המגדירים את הישיבה הממושכת "כעישון החדש". החוקרים במחקר הזה בדקו האם ישיבה ממושכת משפיעה גם על הסיכויים לחלות בסרטן המעי או בסרטן הרחם.

ממצאי המחקר

ישיבה גורמת למחלות סרטן. על פי המחקר אנשים שמרבים לשבת מעלים את הסיכון לחלות בסרטן המעי ב- 24%, את הסיכון לחלות בסרטן הרחם ב- 32% ואת הסיכון לחלות בסרטן הריאות ב- 21%. במבט מעמיק יותר על סוגי הישיבה השונים מצאו החוקרים שצפייה בטלוויזיה העלתה את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס ב- 54% ואת הסיכון לחלות בסרטן הרחם ב- 66%.

כול שעתיים של צפייה נוספת בטלוויה העלה את הסיכון של הצופה להתפתחות סרטן המעי הגס ב- 8% ואת הסיכון לסרטן הרחם ב- 10%. החוקרים לא מצאו קשר בין הישיבה לבין סוגי סרטן אחרים. לטענת החוקרים זה לא משנה כמה אתם פעילים גופנית הסיכונים הללו נותרים ללא שינוי.

המלצות החוקרים

לסיכום: קומו על הרגליים. הרבו ללכת במשך יום העבודה. גוונו את מנחי העבודה שלכם. נסו לעבוד חלק מיום העבודה בעמידה. אתם צריכים להגיע למצב שרוב יום העבודה שלכם לא מתבצע בישיבה ובוודאי לא בישיבה רצופה.

Journal of the National Cancer Institute, 06/2014

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

פאשיה מה זה

פאשיה מה זה?

פאשיה מה זה? פאשיה הוא המונח שמתייחס לרקמת החיבור המקיפה

דלקת בסינוסים מה גורם לזה

דלקת בסינוסים מה גורם לזה

דלקת בסינוסים? אבחון וטיפול מהירים יפחיתו הסיכון לנזק בלתי הפיך. סינוסיטיס היא דלקת של הריריות באחד או יותר מחללי הסינוסים (הגתות) המצויים בעצמות הגולגולת. התסמינים כוללים בין היתר: נזלת, התעטשויות, תחושת מלאות בפנים, כאבי פנים וראש חום וחולשה.

תסמונת הצביטה בכתף מה גורם לה

תסמונת הצביטה בכתף מה גורם לה

צביטה בכתף? גורמים ותסמינים שונים עשויים להועיל לנו באבחון ובאומדן חומרת הנזק. תסמונת זאת נגרמת כאשר נוצר לחץ מכאני חוזר ונשנה על הגידים בעוברם במרווח המצוי מתחת לזיז שיא הכתף. התוצאה היא לרוב מיחושים ומגבלות תנועה של המפרק.

האם הגיע דואר אלקטרוני עבורי

לחץ נפשי בגלל דואר אלקטרוני

הדואר האלקטרוני הגיע? המשפט הזה נושא אחריו מתח נפשי תמידי שעל ציר הזמן עלול לגבות מאיתנו מחיר בריאותי. לחצים נפשיים גורמים לנו לנזקים בריאותיים פיזים וקוגניטיביים. חיי היום יום בעידן המודרני כרוכים בלחצים ודאגות אין סוף ועל כך אנו משלמים מחיר בריאותי כבד.