מה מסכן את פוריות הגבר

מה מסכן את פוריות הגבר

מה מסכן את פוריות הגבר? השנים האחרונות אנו עדים לירידה משמעותית בפוריות של הגבר. חוקרים רבים התחילו לבחון ולחקור את הגורמים השונים שמסכנים את פוריות הגבר. גורמי סיכון ידועים לפגיעה בפוריות של הגבר כוללים בין היתר:

  • ליקויים אנטומיים כמו מיקום לא תקין של האשכים, וריקוצלה ועוד
  • מחלות שונות
  • בעיות הורמונליות
  • עישון
  • צריכת סמים
  • שתיית אלכוהול
  • השמנה
  • מכנסיים הדוקים
  • סאונה וג'קוזי ועוד

הפוריות של הגברים בארץ ובעולם המתועש נמצאת בירידה. בארצות הברית כ15% מהזוגות המעוניינים לא מצליחים להרות וללדת ילדים על הרקע הזה במהלך השנה הראשונה. הגורמים האפשריים לירידה באיכות הזרע הגברית ולירידה בפוריות הם רבים. המחקר המסוקר כאן מוסיף גורמים נוספים, עבודה פיזית קשה, לחץ דם גבוה וצריכת תרופות נרחבת. אז אולי צריך לשאול באופן כללי איך שומרים על בריאות הגבר?

מה מסכן את פוריות הגבר – רקע

בשנים האחרונות עולה לתודעה הפגיעה נרחבת של פוריות הגבר. הפוריות של הגבר תלויה באופן כללי בריכוז תאי הזרע, ביכולת התנועה של תאי הזרע, בתקינות המבנה של תאי הזרע ובנפח נוזל הזרע. בעיקרון גבר אמור לייצר מספיק זרע פורה גם בגיל מתקדם. נכון עם התבגרות הגבר ישנה ירידה בכמות הזרע המיוצר אך הפוריות לא אמורה להיפסק. הגורמים לפגיעה בפוריות כוללים בעיקר ליקוי בייצור של הזרע או ליקוי בהעברת הזרע. על פי נתונים שונים אחד מכול 20 גברים סובלים ממידה כזו או אחרת של פגיעה בפוריות בעוד שאחד מכול 100 גברים נחשב לעקר. מצב של חוסר פוריות אינו כרוך לרוב בסימנים ותסמינים מיוחדים. במחצית מהמקרים הגורם לפגיעה בפוריות אינו ידוע.

הגורם אצל שני שליש מהגברים שאינם פוריים הוא ליקוי בייצור של הזרע. או שמספר הזרעונים שנוצר קטן או שאלו שנוצרים לא מתפקדים כראוי. ישנם גורמים נוספים לפגיעה בפוריות הגבר כולל גורמים גנטיים, בעיות הורמונליות, בעיות בתפקוד המיני, פציעה של חוט השדרה, אשכים טמירים שתוקנו מאוחר מידי, מחלת חזרת בגיל הנעורים, תסביב אשך, דליות בשק האשכים, סוכרת, תרופות סטרואידים ואחרות ועוד. נציין שיש השערות שגם רכיבת אופניים ממושכת ואימון יתר עלולים לפגוע בפוריות של הגבר. המחקר הנוכחי מצא שגם עבודה עם עומס פיזי גדול, צריכת תרופות ולחץ דם גבוה מהווים גורמי סיכון לפגיעה בפוריות.

המחקר

מה מסכן את פוריות הגבר
מה מסכן את פוריות הגבר

במטרה להבין מה מסכן את פוריות הגבר החלו החוקרים לעקוב אחר 456 גברים שגילם הממוצע עמד על 32. כולם היו במערכות יחסים בעלי מחויבות והפסיקו להשתמש באמצעי מניעה. 77% מהגברים היו לבנים וכ50% מהם כבר גרמו לאישה להרות בעבר.

ממצאי המחקר

ספירת זרע נמוכה נמצאה אצל 13% מהגברים שעבדו בעבודה עם עומס פיזי גדול. לצורך השוואה, ספירת זרע נמוכה מהרצוי נמצאה רק בקרב 6% מהגברים שלא עבדו בעבודה פיזית קשה. גורמים נוספים בעבודה כגון חום, רעש או ישיבה ממושכת לא השפיעו על איכות הזרע של אותם גברים.

גם בקרב גברים שסבלו מלחץ דם גבוה נמצאה רמה גבוהה יותר של ליקויים במבנה הזרע לעומת גברים בעלי לחץ דם תקין. כך גם לגבי גברים שנטלו מספר תרופות. גברים אלו הראו ערכים נמוכים יחסית בספירת הזרע. ספירת זרע תקינה נעה בין 40-300 מיליון, 15% מהגברים שצרכו שתיים או יותר משתי תרופות הדגימו ספירה פחותה מ39 מיליון לעומת ספירה נמוכה דומה בקרב רק בקרב 7% מהגברים שלא נטלו תרופות.

מסקנות החוקרים

לנוכח החשיבות של הבאת ילדים יש צורך לחקור ולאתר את הגורמים לפגיעה בפוריות. כך למשל חשוב להבין האם הפגיעה בפוריות אצל גברים בעלי לחץ דם גבוה נובעת מלחץ הדם הגבוה או בגלל הטיפול התרופתי שנלקח כדי לטפל במחלה. גברים שמתקשים לגרום לאישה שלהם להרות צריכים לבדוק גם את הגורמים שצוינו כאן.

Journal Fertility and Sterility, March 2015

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

כאבי גב תחתון מהלך המחלה הצפוי

כאבי גב תחתון מהלך המחלה הצפוי

כאבי גב תחתון? מהלך המחלה הצפוי על פי מחקרים רבים הוא לרוב שיפור גורף גם בלי טיפול. כאבי גב תחתון מהווים בעיה משמעותית. רק חלק קטן מהסובלים מהם נמצאים גם ברמת סיכון גבוה לסבול בעתיד מנכויות ומכאבים כרוניים. רוב החולים יחלימו.

סיאטיקה? ליריקה לא יעילה

סיאטיקה ליריקה לא יעילה

סיאטיקה? ליריקה לא יעילה. פריגאבאלין (ליריקה) המיועד לטיפול בכאב עצבי מומלצת לעתים על ידי רופאי כאב ורופאים אחרים כדי לטפל בסיאטיקה – תופעה קלינית הכוללת בין היתר כאבי גב תחתון עם הקרנות כאב לרגל. המחקר הנוכחי מצא שתרופה זו אינה יעילה לבעיה זאת. 

אטופן מזיק ללב ולסחוסים

אטופן מזיק ללב ולסחוסים

אטופן מזיק ללב ולסחוסים! שימוש ממושך ובמינון גבוה בתרופה נוגדת דלקת כגון אספירין, אטופן, נפרוקסן ואיבופרופן מעלים את הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי ולפגיעה בקיבה ובסחוסים. טיפול שמרני ע"י כירופרקט יאפשר לכם להימנע מהם.

סיווג פציעות ספורט

סיווג של פציעות ספורט

סיווג פגיעות מפעילות גופנית מהווה חלק חשוב מהתהליך האבחוני. פגיעה מפעילות גופנית נחלקת לרוב לשני סוגים: פגיעה מחבלה או ממאמץ חוזרני. האופן שבו נטפל ונשקם כול אחת מהפגיעות הללו תלויה בין היתר גם בחומרתה. האפשרויות הן טיפול וניהול עצמי או טיפול וניהול מקצועי.