לייזר רך לטיפול בדלקת

לייזר רך לטיפול בדלקת

לייזר רך לטיפול בדלקת? טיפול באמצעות לייזר רך נחשב לטיפול יעיל בתסמונות כאב שמקורם במערכות עצב שריר ושלד ובתסמונות נוספות. רוב האמצעים הקיימים לרשות המטפלים שמטרתם טיפול בכאב אינם אלא גימיקים חסרי תועלת. מה לגבי לייזר רך? מדובר במכשיר לא חודרני ואפקטיבי.

לייזר רך הוא מכשיר סטרילי לא חודרני שפותח לראשונה בשנת 1967. במכשיר שנקרא באנגלית Low Level Laser Therapy או בקיצור LLLT, מטפלים ביעילות בסוגים שונים של פציעות וכאבים. ברחבי העולם המערבי תרפיה באמצעות לייזר הופכת להיות אמצעי בחירה ראשון לטיפול בתסמונות כאב ודלקות שמקורן מערכות שריר ושלד וכן פצעים ונגעים עוריים.

לייזר רך לטיפול בדלקת – רקע

לייזר בעוצמה נמוכה או לייזר רך הוא סוג של לייזר שפולט קרן אור בעוצמה נמוכה ביחס ללייזרים אחרים. קרן האור הממוקדת המופקת בספקטרום המותיר אותה קרה (לעומת לייזר המשמש לחיתוך) המטרה של לייזר בעוצמה נמוכה היא להשפיע על התאים ולעודד את התחדשותם, התקנתם או הריפוי שלהם. לייזר בעוצמה נמוכה משמש בעיקר לטיפול בדלקות, פצעים, כאבים, נשירת שיער ועוד.

לייזר בעוצמה נמוכה משתמש באורך גל מוגדר אחד, שנע בשלב אחד ובכיוון אחד. האור הנפלט הוא מונוכרומטי (בצבע אחד) וקוהרנטי. העוצמה של האור משתנה בין 1 ל-1000 מילי וואט (mW), בהתאם למטרת הטיפול.

אחד האופנים הנפוצים של לייזר בעוצמה נמוכה הוא לייזר אדום, שמשתמש באורך גל של 630-670 ננומטר (nm). לייזר אדום מחדיר אנרגיה לתאים, מעלה את רמת ה-ATP (אדנוזין טרי-פוספט) שבהם, ומעניק להם תנאים משתנים לחיווי.

איך פועל מכשיר לייזר רך?

יכולת המדע לפתח מכשיר שיכול למקד גלי אור מוגדרים ולמדוד את כמות האנרגיה הנפלטת בכול רגע נתון היא שאפשרה להשתמש באור ככלי לריפוי. מכשיר הלייזר מפציץ את אזור הפגיעה בפוטונים של אור. גלי האור כמעט בכול אורכי הגל של הספקטרום הנראה מסוגלים לחדור לגוף דרך שכבות העור השונות, רקמות החיבור והשומן בדרכן אל האזור הפצוע.

עם זאת לגלי האור באורך גל של 660- 830 nm המכילים את האור האדום וגם את האינפרה רד יש את החדירות הגבוהה ביותר. בהגיעו לרקמה הפגועה מתחילים הפוטונים להשפיע על ההליכים שמובילים להאצת ההחלמה.

איך לייזר רך מרפא דלקות?

תרפיה באמצעות לייזר היא למעשה ריפוי באמצעות אור. הלייזר הרך עושה שימוש באנרגיה בטוחה שיש לה השפעה חיובית על תאי הגוף השונים. לקרני הלייזר השפעות על תהליכים פוטו-כימיים ותהליכים פוטו-ביולוגיים המתרחשים בתאי הגוף השונים. קרן הלייזר מעוררת בתאים בהם היא פוגעת את תהליכי הייצור של אנרגיה (ATP). אנרגיה זמינה זו מגבירה את המטבוליזם של התא ומשמשת לצורך האצת ההליכים של ריפוי והחלמה. אם תאים שניזוקו מתו הרי שאנרגיית הלייזר מעודדת חלוקה של התאים הסמוכים ובכך מאיצה בניית רקמה חדשה.

באלו בעיות ניתן לטפל עם לייזר רך?

לייזר רך הוא בעל השפעה מטיבה על רקמות רכות פצועות ובכלל זה:

  • רקמות חיבור כגון סחוסים, גידים, שרירים ועוד

בין השימושים של הלייזר הרך נמנה:

  • הפחתת כאב
  • האצה בקצב היווצרות רקמה חדשה ועוד

הלייזר הרך מטפל ביעילות במגוון רחב של בעיות. היעילות של הלייזר הרך יחד עם היעילות של טכניקות הריפוי של כירופרקטיקה מאפשרות לנו בהרבה מקרים למנוע ניתוחים. אנו במרפאה עושים שימוש בלייזר הרך כדי לרפא דלקות וכאבים המתפתחים במערכות שריר ושלד. בין יתר הבעיות שאנו מטפלים בהן עם לייזר רך נמנה: דלקות גידים בכתפיים, דלקות גידים במרפק, כאבי גב תחתון בגלל מגוון סיבות, כאבי בצוואר, כאבים בגב העליון, דלקת בגיד אכילס, כאבי ברכיים ועוד.

בין כלל הבעיות שמטופלות באמצעות לייזר רך ניתן למנות מגוון גדול של תסמונות כאבים ודלקות ובכלל זה:

מה לצפות בטיפול בלייזר רך?

לגבי הרוב המכריע של האנשים הפוטונים המיוצרים באמצעות מכשיר הלייזר אינם מייצרים חום (כמו מכשיר האולטרה סאונד), כאב או רגישות באזור הפגיעה. התחושה היחידה היא מגע המכשיר בעור. חלק מזערי מהמטופלים (עד 5%) מדווחים גם על תחושה של דגדוג או חום מקומי. השיפור במצב יכול להגיע כבר לאחר טיפול בודד או לאחר מספר טיפולים וזאת:

  • תלוי בסוג הנזק
  • חומרתו
  • כמה זמן הוא קיים
  • גילו ומצבו הכללי של המטופל

בעיקרון בעיות כרוניות מצריכות יותר טיפולים. קראו עוד אודות בטכנולוגיות נוספות המצויות במרפאתנו לטיפול וריפוי דלקות וכאבים במערכות עצב, שריר ושלד ובכללם מכשיר אולטרה סאונד ומכשיר גלי הלם.

האם הלייזר הביתי יעיל?

לייזר רך לטיפול בדלקת
לייזר רך לטיפול בדלקת

ההבדלים בין מכשירי הלייזר הביתיים למכשירי הלייזר המקצועיים הוא במילה אחת עוצמה. מכשירי הלייזר הביתיים מוזנים לרוב באמצעות בטריות עם וולט נמוך. מסיבה זאת הם חלשים ובעלי יכולת ריפוי מוגבלת. יחד עם זאת, במקרים קלים כאשר אין פציעה או הרס רקמות משמעותי המכשירים הללו עשויים להועיל. המבנה של הלייזר המקצועי והעובדה שהוא מוזן באמצעות מתח גבוה (220 וולט) מעניקים לו יכולת מיקוד גבוהה יותר באופן דרמטי וכך גם לגבי יכולת הריפוי.

מכשיר הלייזר שלנו

מכשיר הלייזר שבו אנו משתמשים במרפאתנו משלב:

  • אנרגיית לייזר פועמת
  • ואנרגיית אינפרה-אדום רחבת פס
  • אור אדום גלוי
  • שדה מגנטי סטטי

לא לכול אחת מהאנרגיות הללו בפני עצמה יש את היכולת לרפא. השילוב של האנרגיות הללו למכשיר אחד מעצים את היכולות של המכשיר. כאשר אנו מבקשים שבכול מקרה של כאבי גב תחתון אל מהרו לנתח, וכך גם לגבי כאבים בכתפיים או כאבים בברכיים אנו נשענים בין היתר על יכולותיו של המכשיר הזה.

מחקרים

מחקרים שבדקו את השימוש בלייזר בעוצמה נמוכה אישרו את יעילותו בטיפול במגוון הפרעות בריאותיות. בכל הנוגע למערכת שריר ושלד הוכחה יעילותו בהפרעות הבריאותיות הבאות:

  • פציעות שרירים
  • כאבי גב תחתון ממקור לא ספציפי
  • כאבי צוואר כרוניים
  • כאבים חריפים בצוואר
  • דלקת פרקים שגרונית
  • פרעות בריאותיות כרוניות במפרקים
  • הפחתת כאב שנובע מדלקת פרקים ניוונית במפרקים
  • שיפור התפקוד של מפרק הלסת
  • דלקות גידים
  • כתף קפואה
שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

פעילות גופנית מונעת שבץ מוחי

פעילות גופנית מונעת שבץ מוחי

פעילות גופנית מונעת שבץ מוחי! לפעילות גופנית יתרונות בריאותיים גופניים ונפשיים רבים. על פי המחקר הנוכחי אדם מבוגר שמקפיד לבצע פעם עד פעמיים בשבוע פעילות גופנית ברמת קושי בינונית עד קשה מוריד את הסיכון ללקות בשבץ מוחי בהשוואה לאנשים שאינם פעילים.

אגודל שחקנים

אגודל שחקנים

אגודל שחקנים היא תופעה קלינית של העידן החדש. עידן הטכנולוגי בו אנו חיים הביא עמו גם בעיות בריאות חדשות כולל בין היתר פציעות בעמוד השדרה הצווארי וכאבי צוואר, פציעות בעמוד השדרה המותני וכאבי גב תחתון וגם פציעות גידים כמו "אגודל שחקנים". 

כף הרגל אנטומיה וביומכניקה

כף הרגל אנטומיה וביומכניקה

מבנה כף הרגל? אנטומיה וביומכניקה של כף הרגל עשויים להועיל בהבנת הגורמים האפשריים להתפתחות סימנים ותסמינים בחלק אנטומי זה. על החלק הזה של הגוף מוטלים עומסים נייחים ודינאמיים עצומים. כדי לעמוד בעומסים הללו דרושים לכף הרגל מבנה חזק וביומכניקה תקינה.

איך לשחרר לסת תפוסה

איך לשחרר לסת תפוסה

איך לשחרר לסת תפוסה? טיפול ושיקום מהירים של המפרק הזה יחסכו סבל מיותר. ניהול מהיר של המקרה מיד עם הופעת התסמינים הראשונים יעלו את סיכויי הריפוי, לעתים אפילו רק באמצעות מנוחה והקפדה על כללים פשוטים. אבחון וטיפול מאוחרים עלולים להשאיר נזק כרוני בפרק.