נדודי שינה והשפעתם על הבריאות

נדודי שינה המשמעות

נדודי שינה והשפעתם על הבריאות אינם עניין שאפשר להתעלם ממנו. המשמעות הבריאותית של חוסר שינה או שינה לא איכותית מחייבת אותנו לתת את הדעת על הנושא הזה. אנו ישנים מעל שליש משנות חיינו. שינה טובה כמו אכילה נכונה ופעילות גופנית היא קריטית לבריאות המנטלית, הרגשית והפיזית.  לצערי, עבור רבים שינה עמוקה היא חלום בלתי ניתן להשגה. מחקרים שנערכים ברחבי העולם מעידים שבעידן הנוכחי, חלק ניכר מהאנשים אינם נהנים משינה עמוקה ואיכותית. כיצד ניתן לשפר את השינה שלנו?

לשינה חשיבות עצומה לבריאותנו. שינה טובה כמו אכילה נכונה ופעילות גופנית היא קריטית לבריאות הפיזית המנטלית והרגשית שלנו. אנשים ללא שינה מספקת נחשפים לקשיים בביצוע מיטבי של המטלות השגרתיות של החיים. אנשים אלו חושפים עצמם לקשיים בריכוז, עצבנות יתר, חולשה של המערכת החיסונית ורמות מתחים גואות. מתברר שבין היתר נדודי שינה עלולים אפילו להעלות את הסיכון למעורבות בתאונות דרכים ואת הסיכון לסבול מפציעות ספורט. כך נוצר מעגל חוזר המזין עצמו:

  • חוסר שינה מוביל למתח גואה שפוגם עוד יותר בשינה וגורם לעלייה במתחים הנפשיים

המאמר "נדודי שינה והשפעתם על הבריאות" הוא אור אזהרה אדום ומהבהב לגבי הצורך שלכם לחזור ולישון.

נדודי שינה והשפעתם על הבריאות – רקע

ישנם גורמים רבים להפרעות שינה. חוסר נוחות פיזית או נפשית (מזרן, כרית…), כאבי צוואר או כאבי גב תחתון הנגרמים במהלך השינה (מזרן, כרית) או כאבים הקיימים ללא קשר לשינה, מחלות, שימוש בתרופות המשבשות את היכולת לישון ולחצים נפשיים הם מן הגורמים הנפוצים להפרעות שינה. הפרעות שינה עלולות להיגרם גם בגלל התנהגות של בן או בת הזוג הישן לידכם. תנועתיות יתר של בן או בת הזוג מסיבות שונות משבשות בהכרח גם את השינה שלכם.

גורמי הפרעה פתולוגיים נוספים כוללים: נרקולפסיה (ישנוניות יתר וצורך עודף בשינה), תסמונת של דום נשימה בשינה, נדודי שינה, תנועתיות גפיים בשינה (תנועות רגלים הפרעות נירולוגיות הגורמות לקפיצות לא רצוניות של הרגליים), תסמונת "רגליים חסרות מנוח" (כאבים ותחושות לא נעימות אחרות ברגליים) ועוד.

אנשים מבוגרים מאבדים על ציר השנים את היכולת לישון את כמות של שעות שינה שלה הם זקוקים. עליהם לבצע השלמות שינה במשך היום. כל ניסיון לשפר את השינה הפגועה חייב להתחיל באיתור הגורם המדויק להפרעת השינה ולטפל בו. הקפדה על עקרונות היגיינת שינה שתפורט למטה יכולה להועיל גם היא.

למה השינה חשובה?

אנו ישנים כשליש מאורך חיינו. הגוף נזקק לשינה הרבה הזאת על מנת לשקם עצמו מעומסי ונזקי יום האתמול מבחינה פיזית מנטלית ורגשית:

  • רגשית אנשים ללא שינה מספקת נוטים לדיכאונות, מצבי רוח, שיבוש מערכות יחסים עם הסובבים ועוד. לסיכום, שנת לילה טובה משמעותה הרבה פעמים בריאות טובה.

היגיינת שינה למניעת נדודי שינה

  • מחקרים מצאו שקצב החלמה של פציעות מושפע באופן חד משמעי מאורך ואיכות של שינה. מניעת שינה מחלישה את המערכת החיסונית. מחקרים הראו ירידה של 20% במספר תאי הדם הלבנים. תאים אלו האחראים במידה רבה לאיכותה של המערכת החיסונית שלנו.
  • מגוון מחקרים הראו גם את הקשר הברור שבין מניעת שינה והיחלשות של חילוף החומרים בגופינו והשמנה.
  • גדל הסיכון למחלות לב, כלי דם ואפילו מוות מוקדם בגין חוסר שינה. נושא חשוב אחר בו לשינה יש תפקיד הוא הגידול הפיזי של ילדינו. במהלך השינה מופרש הורמון הגדילה ברמות גדולות יותר. הורמון זה אחראי גם לקצב התפתחות הילד.
  • אנו מוצאים מחקרים המדווחים בעקבות חוסר בשינה על פגיעה ביכולת הקוגניטיבית ובזיכרון, על ירידה בערנות, ירידה בזהירות, ירידה ביכולת להתרכז וכמובן על ירידה ביכולת לתפקד.
  • מבחינה
נדודי שינה והשפעתם על הבריאות
נדודי שינה והשפעתם על הבריאות

היגיינת שיינה היא סך כל הפעולות הסביבתיות והתנהגותיות הנדרשות להשגת שינה טובה יותר. בין ההמלצות שיאפשרו לכם לישון ללא נדודי שינה נמנה:

  • תחילה אפיינו את צרכי השינה שלכם
  • נסו לזהות לכמה שעות שינה אתם זקוקים על מנת להיוותר ערני ובעל תפקוד סביר
  • הקפידו על מספר שעות השינה להן אתה זקוק
  • שימרו על שעות שינה קבועות
  • לפני שינה הימנעו מאכילה מרובה וכן הימנעו ממזון או שתייה מעוררים (קפה, שוקולד)
  • הקפידו על טמפרטורה נוחה בחדר השינה
  • שימרו על החשכה של חדר השינה
  • וודאו שחדר השינה שקט לחלוטין
  • בדקו האם המזרן מתאים ונוח לכם
  • בחנו את כרית השינה. האם היא מותאמת עבורכם

מזרן וכרית שינה מתאימים למניעת נדודי שינה

הקפידו לבחור מזרן איכותי המותאם למידותיכם ולהעדפותיכם. בין היתר יש לוודא איכות של המזרן, דרגת הקושי ועוד (ראה מדריך: איך לבחור מזרן). מזרן מתאים ימנע כאבי גב ויצמצם הסיכון להתפתחות הפרעות שינה וכמובן נדודי שינה. הקפידו לבחור כרית שינה תומכת, נוחה וכמובן היפו אלרגנית (ראה מדריך: איך לבחור כרית שינה). לכרית היפו אלרגנית בעלת תמיכה נכונה חשיבות גדולה לאיכות השינה שלנו. משמעותה היא לרוב פחות נחירות ופחות כאבי צוואר. המשמעות המיידית של כך היא פחות הפרעות ונדודי שינה.

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

מורטון נוירומה אבחון וטיפול

מורטון נוירומה אבחון וטיפול

מורטון נוירומה? אבחון וטיפול הנעשים מהר עשויים למנוע נזקים כרוניים. הגורם לתופעה היא פגיעה בעצב העובר בין עצמות המסרק בגלל עומסים חוזרניים. מלבד כאב החולה יחוש תחושות דגדוג ושריפה, הירדמות של האצבע ועוד. עיכוב באבחון ובהענקת טיפול מתאים מקשים מאוד על הריפוי.

מרפק טניס אבחון וטיפול

מרפק טניס אבחון וטיפול

מרפק טניס? אבחון וטיפול נדרשים למניעת נזקים כרוניים. מדובר בכאב המתפתח בצד החיצוני של המפרק הנובע מפציעה של הגידים ו/או השרירים שאחראים לפשיטה של כף היד. הגורם הוא לרוב פציעת ספורט על רקע ביצוע תנועות חוזרניות כמו במשחק טניס.

שירותי המרפאה

שירותי המרפאה לכירופרקטיקה

שירותי הקליניקה שלנו כוללים אבחון, טיפול ושיקום מגוון רחב של הפרעות ופגיעות במערכות עצב שריר ושלד. שירותים אלו מתבססים על ידע מקצועי רחב, ציוד מתקדם המצוי בחזית המדע וגישה ידידותית וחמה. צוות המרפאה מספקים גם הדרכה והכוונה בנושאי יציבה וארגונומיה, נותנים הרצאות במגוון נושאים וכן ייעוץ ויישום ארגונומי במקומות העבודה. הטיפול במרפאתנו משלב טכניקות ידניות שעמדו במבחן הזמן עם ציוד מודרני הכולל גלי הלם, לייזר רך ואולטרה סאונד.

במה אנו מטפלים?

כאן במרפאתנו, לא מסתפקים בהקלה בכאבים המושגת לאחר הטיפול והשיקום של הפציעה. אנו כאן שמים דגש על מניעה. נעניק לכם ייעוץ ארגונומי, ייעוץ בנשוא יציבה וייעוץ לגבי הפעילות הגופנית הנכונה עבורכם. כול אלה יאפשרו לכם להימנע מפציעות חוזרות וכאבים כרוניים ולהגיע ליכולות גופניות טובות יותר. בין יתר התסמונות שאנו מטפלים בהם בהצלחה גדולה נכלול פגיעות והפרעות בריאותיות בעמוד השדרה ובחוליות עמוד השדרה ובכלל זה כאבי גב תחתון, כאבי גב עליון, כאבי צוואר, פריצת דיסק, בלט דיסק, בקע דיסק, כאבי עצם זנב ועוד.