שבו פחות לכו ועמדו יותר

תנו לעובד ללכת ולעמוד ופחות לשבת

שבו פחות לכו ועמדו יותר! צמצמו את זמן הישיבה של העובדים שלכם ואפשרו להם לעבוד בעמידה או בהליכה. עבודה דינמית ובכלל זה בהליכה או עמידה מצמצמת את נזקי הישיבה. ישיבה היא מנח מזיק ואילו ישיבה ממושכת היא מנח מזיק מאוד ואפילו קטלני.

מחקרים בשנים האחרונות מצביעים על הנזקים החמורים שישיבה ממושכת וחוזרנית גורמת לגוף. בין היתר מצאו המחקרים הללו קשר בין ישיבה ממושכת לבין:

  • בלאי גופני מואץ
  • סיכוי גבוה יותר לסבול מכאבים בברכיים, כאבים בצוואר, כאבים בגב העליון וכאבים בגב התחתון
  • סיכון גבוה להתפתחות מחלות קטלניות כגון מחלות לב וכלי דם, סוכרת, וסוגים שונים של סרטן.

כך למשל ישיבה עלולה לגרום למוות על ידי תופעות קליניות קטלניות כמו "תסמונת מחלקת התיירים". בתסמונת זאת ישיבה ממושכת גורמת להיווצרות קריש דם בוורידי הרגליים. קרישי דם אלה עלולים לגרום לתסחיפי ריאות, שבץ במוח או אוטם שריר הלב ומוות מוקדם.

החוקרים ממליצים בעיקר:

  • צמצמו ישיבה בעבודה לכו ועמדו! קומו על הרגליים ותתחילו לנוע.

שבו פחות לכו ועמדו יותר – רקע

שנים רבות מומחי בריאות הזהירו מפני הנזקים הבריאותיים המתפתחים בגלל אורח חיים יושבני. אורח חיים זה כרוך בישיבה ממושכת וחוסר פעילות גופנית. כירופרקטורים הזהירו שישיבה לא נכונה וממושכת עלולה לגרום בין היתר נזק לדיסק הבין חולייתי מותני.

למעשה הישיבה הממושכת היא הגורם לרוב הנזקים בגב ולרוב כאבי הגב במקומות העבודה. אכן, הלחץ שמופעל על הדיסקים הבין חולייתיים משתנה בהתאם לתנוחות הישיבה השונות והנזק בהתאם. במחקרו הקלאסי נחמסון הראה כיצד ישיבה שפופה:

  • גורמת לנזקים הקשים ביותר לדיסקים הבין חולייתיים המותניים

ובכול זאת ניתן לקבוע באופן גורף:

  • ישיבה ולא משנה באיזה אופן גורמת לנזקים בעמוד השדרה!

לעומת זאת פעילות גופנית ובכלל זה הליכה:

  • מצמצמים את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם
  • משפרים את מצב הגב ועוד

קווים מנחים בנושא עבודה בישיבה

שבו פחות לכו ועמדו יותר
שבו פחות לכו ועמדו יותר

בעקבות התובנות הללו לגבי הנזקים האפשריים מעבודה בישיבה הזמין משרד הבריאות הבריטי מומחים לגבש קווים מנחים העוסקים בתחום מנחי העבודה במטרה לנסות למנוע או לכול הפחות לצמצם את הנזקים הבריאותיים הנובעים מישיבה.

הקווים המנחים הללו מתבססים על מחקרים ארוכי טווח רבים. וועדת המומחים למדו וסקרו את המחקרים האיכותיים שפורסמו ברחבי העולם על השפעות השליליות שיש לישיבה על הבריאות שלנו ונסחו שורה של המלצות שמטרתן צמצום הנזקים הללו.

המלצות החוקרים צמצמו עבודה בישיבה לכו ועמדו:

בין יתר ההמלצות שפרסמו החוקרים במחקר הנוכחי עבור העובדים בישיבה נמנה:

  • לאפשר לעובדים, בשלב הראשון, פרק זמן מצטבר של שעתיים יומיות שבהם הם עובדים בעמידה והולכים הליכות קצרצרות לריענון.
  • בשלב הבא מומלץ שמחצית מיום העבודה של העובד יהיה במצב של עמידה עם פרקי זמן קצרים של הליכות.
  • עבודה בישיבה חייבת להיות מחולקת לפרקי זמן קצובים שבהם העובד יכול לקום ולעבוד בעמידה או ללכת הליכה קצרה.
  • מומלץ לשם כך להצטייד בשולחן בעל יכולות של שיוני גובה שיכול להתאים עצמו למגוון מנחי עבודה וגבהים.
  • אין לאפשר עבודה רצופה בעמידה כתחליף שכן עבודה במצב זה עלולה לגרום לנזקים.
  • עובדים שעוברים בהדרגת לעבודה במגוון מנחים צריכים לקחת בחשבון תחושות כמו עייפות וכאבים קלים בתקופת השינוי אם תחושות אלה אינן פגות תוך זמן קצר יש לאפשר לעובד לנוח גם בישיבה.
  • בצד החינוכי ממליצים החוקרים לקדם הסברה בקרב העובדים על היתרונות של עבודה במנחים דינמיים משתנים לעומת עבודה בישיבה סטטית וכן לקדם הסברה בנושא של תזונה נכונה, פעילות גופנית, הפחתה בכמות האלכוהול הנצרך, הפחתה ברמת המתח הנפשי וגמילה מעישון. יש להבהיר לעובדים שכול הגורמים הללו משפיעים על בריאות הגוף והנפש ועל תוחלת החיים.

British Journal of Sports Medicine, 06, 2015

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

פעילות גופנית בהריון מה מותר

פעילות גופנית בהריון

פעילות גופנית בהריון? מה מותר ומה אסור? הריון אינה סיבה להפסיק לעסוק בפעילות גופנית. לפעילות גופנית אין השפעה שלילית על העובר במהלך ההריון וזאת במידה ואת מורגלת בכך. למעשה, מחקרים מראים שפעילות גופנית במהלך ההריון מועילה לאישה ולעובר. 

סיאטיקה אבחון וטיפול

סיאטיקה אבחון וטיפול

סיאטיקה? טיפול המתבסס על אבחון מדויק עשוי למנוע נזק בלתי הפיך ותסמינים כרוניים. סיאטיקה היא אוסף של סימנים ותסמינים הכוללים מיחושים, נימול, חולשה ועוד שחשים בבמותן, באגן וברגל. הגורם הוא לרוב לחץ שמפעיל דיסק בין חולייתי מותני על  שורש עצב מותני. 

צליעה בקרב ילדים מה גורם לה

צליעה בקרב ילדים מה גורם לה

צליעה בקרב ילדים? אבחון וטיפול המתבצעים ללא דיחוי ימנעו נזקים בלתי הפיכים. ילדים בגיל 3 – 10 שנים הסובלים צליעה היא תופעה שכיחה יחסית. הגורם הוא לרוב פגיעה שולית באחד מחלקי הגפה התחתונה. יש לאבחן את הסיבה להליכה לא תקינה כדי לשלול גורם משמעותי.