מגנטים אינם מפחיתים כאב

מגנטים אינם מפחיתים כאב

מגנטים אינם מפחיתים כאב! כך על כול פנים קובע המחקר הנוכחי. ישנם חולים הנעזרים במגנטים להפחית כאב ולטפל במחלות כמו דלקת פרקים. המגנטים מוכנסים למגוון מוצרים כמו מזרנים, כריות, מדרסים, צמידים וטבעות ובכך טוענים המרפאים מושג ריפוי טוב יותר.

דלקת מפרקים שגרונית פוגעת בכ1% מהאוכלוסייה עם העדפה נשית ברורה. המחלה פורצת לרוב סביב גיל 40 אך יכולה להתפתח גם בקרב ילדים וזקנים. מחלת פרקים זאת פוגעת לרוב באופן סימטרי במספר רב של מפרקים בעיקר בפרקי האצבעות בידיים וברגליים אך עלולה לפגוע גם במפרקים הגדולים כולל מפרקי קרסול, ברכיים, מפרקי הירך, מרפקים וכתפיים. הסימנים והתסמינים הם מקומיים ברובם וכוללים כאב, אודם, נפיחות, חום, מגבלות תנועה ועוד. עוד מאפיינים של דלקת פרקים זאת היא כאב שאינו פג במנוחה ונוקשות הבוקר. עיכוב במתן טיפול עלול להוביל להתפתחות הרס בלתי הפיך במפרק, עיוותים ומגבלות תנועה.

מגנטים אינם מפחיתים כאב – רקע

מחקרים רבים שנערכו בקפדנות בשלושה עשורים האחרונים הראו שהטיפול באמצעות מגנטים  אינם מפחיתים כאב ואינם מרפאים. למרות העובדה הזאת המגנטים נותרו יחסית פופולריים ורבים נוטים להשתמש בהם כולל לענוד צמידי מגנטים או לישון על מזרן עם מגנטים ועוד. לטיפול באמצעות מגנטים יש היסטוריה ארוכה שמתחילה באסיה לפני לפחות 2000 שנה. ההילרים הקדמונים סברו שהם יכולים "לשלוף" את המחלה באמצעות המגנט. התפיסה הנוכחית של המטפלים היא שהמגנטים משנים את "שדות האנרגיה" של החולה ו/או "מגבירים את זרימת הדם" למקום הנדרש ובכך עוזרים לגוף להתרפא. מחקרים טוענים שזה לא נכון.

מחקרים נוספים בתחום פורסמו בין היתר בירחון הרפואי של הארגון הרפואי הקנדי (CMAJ 2007;177(7):736-42) שערך סקירה שיטתית של מחקרים רבים בנושא ובירחון הרפואי הבריטי (BMJ 2006;332:4) שבדק את הבסיס המדעי של הטיפול במגנטים. גם המחקרים הסתיימו באותה מסקנה  מגנטים אינם מפחיתים כאב וכמובן שאינם מרפאים.

המחקר

מגנטים אינם מפחיתים כאב
מגנטים אינם מפחיתים כאב

המחקר מסוג מחקר הצלבה, אקראי, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו שלפנינו בדק את היכולת של מגנטים לרפא או להקל על דלקת פרקים שגרונית (Rheumatoid arthritis). לצורך כך גויסו 70 חולים בגילים 33 – 79 שסבלו מכאבים שנבעו מדלקת פרקים שגרונית. חברי הקבוצה חולקו באופן אקראי:

  • חלקם ענד למשך 5 שבועות צמידי מגנט תקינים ומתפקדים
  • ואחרים ענדו צמידי דמה חסרי כול יכולת מגנטית

לאחר 5 שבועות נבדק מצבם של החולים בכול הנוגע לרמת הכאב, בדיקות דם כולל חלבון מגיב סי (C-reactive protein), צמיגות הפלסמה (Plasma Viscosity), אומדן הנפיחות של המפרקים והיכולת התפקודית.

ממצאי המחקר

קבוצת החולים בדלקת פרקים שגרונית שענדה את הצמידים המגנטיים לא הראתה שיפור משמעותי ביחס לחברי הקבוצה שענדה צמידי דמה.

מסקנות המחקר

מגנטים אינם מפחיתים כאב ואינם מרפאים דלקת פרקים שגרונית. לנוכח הממצאים הללו ראוי שכול חולה בדלקת פרקים שגרונית ישקול היטב לפני שהוא פונה לקבלת טיפול באמצעות מגנטים או רוכש במיטב כספו מוצרים המשלבים מגנטים בתוכם.

(PLoS One. 2013 Sep 16;8(9

שימו סוף לכאב.

לאבחון מקצועי וייעוץ,
התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים:

שימו סוף לכאב!

לאבחון מקצועי וייעוץ, התקשרו: 03-6430372
או השאירו פרטים ומיד נחזור אליכם:

קראו עוד באותו נושא:

ישיבה ארוכה חיים קצרים

ישיבה ארוכה חיים קצרים

עמוד, אל תשב? כך על פנים קובע המחקר הנוכחי. הנזקים הנגרמים לגוף מישיבה ממושכת ולקויה סוקרו ומסוקרים בהרחבה באתר. עוד מחקר שיוצא נגד הישיבה ממליץ בכול פה להימנע או לצמצם את הישיבה הממושכת ולעדיף עמידה כדי לשמור על הבריאות.

לשריפת שומן עדיפה פעילות אירובית

לשריפת שומן עדיפה פעילות אירובית

לשריפת שומנים? ספורט אירובי! אנשים רבים הסובלים מעודף משקל או השמנה מעוניינים לשרוף שומן. קווים מנחים המפרסמים ארגוני בריאות שונים שעוסקים בפעילות גופנית להפחתת משקל ממליצים לשם כך על אימוני כוח ואימונים אירוביים. מה עדיף?

שיקום מהו ולמה זה חשוב

שיקום מהו ומה מטרותיו

שיקום מהו? מידע כללי על תהליך זה לאחר פציעה מוגש במאמר הבא. החזרת היכולות של המפרק פצוע המתבצעת באופן המתאים למצב הפציעה הוא המפתח לחזרה בטוחה יחסית לפעילות ולאורח חיים נורמלי. בלי תהליך זה המפרק נותר נטול הגנה מפני פציעה חוזרת.