קפאין להפחתת טינטון? על פי המחקר הנוכחי מספר כוסות קפה ביום עשויים להועיל בהפחתת הטנטון. טינטון היא תסמונת שהסובלים ממנה שומעים רעשים שאינם קיימים במציאות. במשך זמן רב שתיית משקאות שכללו קפאין נחשבה לגורם סיכון להתפתחות טינטון.
המחקר הנוכחי מצא שההפך הוא הנכון, לא זו בלבד שקפאין אינו גורם לטנטון אלא יש לו השפעה מונעת על התפתחותו.
קפאין להפחתת טינטון - רקע
בני אדם רבים סובלים מטינטון באוזניים. בחלק מהמקרים הסבל כול כך נוראי שקורבנות המחלה אפילו שוקלים התאבדות. הגורם לבעיה אינו תמיד ברור ובחלק ניכר מהמקרים נחרץ גורלם של הסובלים מהתופעה להמשיך לשמוע כול חייהם קולות שאינם קיימים כולל צלצולים, רחשים וצפצופים. רופאי אף אוזן גרון ומומחים אחרים בתחום ממליצים תכופות לחולים שלהם הסובלים מטינטון להימנע משתיית קפה, משתיית אלכוהול, משימוש במלח, סוכר, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל ועוד. המחקר הנוכחי יצא לדרך על מנת לקבוע עמדה ברורה וחד משמעית לגבי ההשפעה של הקפאין על התפתחות טינטון. מסקנותיו מפתיעות.
המחקר
המחקר: החוקרים הקנדים בקשו לבדוק את השפעת צריכת קפאין על התפתחות טינטון. לצורך המחקר נלמדו החל משנת 1991 הנתונים של 65,085 נשים בגילאים 30-44 ללא טינטון. הנשים מילאו כול שנתיים שאלון שכלל שאלות על סגנון החיים ורקע רפואי וכול 4 שנים שאלון שעסק בהרגלי התזונה וסוג המזון והשתייה שצרכו. בשנת 2009 ענו הנשים על שאלון שעסק בטינטון. האם הם סובלות מטינטון?, מתי החל הטינטון?, כמה פעמים בשבוע נמשך הטינטון ועוד.
ממצאי המחקר: לאחר 18 שנים של מעקב נמצא שאצל 5289 נשים התפתח טינטון. נמצא שנשים שצרכו הרבה משקאות קפאין היו ברמת סיכון נמוכה משמעותית להתפתחות טינטון ביחס לנשים שצרכו מעט קפאין או לא צרכו בכלל. שתייה של 3-4 כוסות קפה ליום הפחיתו הסיכון להתפתחות טינטון ב15% ואילו שתייה של יותר מארבע כוסות קפה ביום הפחיתו את הסיכון ללקות בטינטון ב20%. קפה נטול קפאין לא הועיל באופן כלשהו.
מסקנות החוקרים: צריכה גבוהה של משקאות קפאין (3 כוסות קפה או יותר ביום) מהוות מגן מפני התפתחות טינטון.
הערות: יש לציין שתוצאות המחקר הזה עוררו סערה וחוקרים רבים טוענים שצריך מחקרים נוספים לפני שיקבעו שקפאין מהווה תרופת פלא לטינטון. הסערה פרצה כיוון שעד שנת 2010 סברו שצריכה גבוהה של קפאין עלולה להחמיר טינטון. ב2010 יצא מחקר שמצא שאנשים שסבלו מטינטון והפסיקו לשתות קפה, לא שיפרו את מצבם ובחלק מהמקרים מצבם אפילו החמיר.
The American Journal of Medicine, August 2014